Младо момче в Сомалия се грижи за бездомни кучета и котки, които намира по улиците на улиците на Могадишу. Неговата мисия е вдъхновяваща, предаде Voice of America (VOA)

19-годишният Хюсеин Абдухман купува от месарница всеки ден между 8 до 10 килограма месо за бездомните животни.

Описват го като мил човек. "Прекрасно е да показваш състрадание и доброта към тези, които не могат да си го позволят. Той заслужава подкрепа за тази инициатива", споделя жена, която му продава месо на пазара. 

Почти 70% от сомалийците живеят в бедност. За мнозина е предизвикателство да си позволят храна за своите семейства, а да не говорим за техните домашни любимци. 

"Моята цел е проста, да разпространявам любов и доброта в обществото. Не става въпрос само за животни", споделя Абдухман.

Няма официални данни за бездомните животни, скитащи по улиците на Могадишу, но те са част от градския пейзаж. Адрахман, който работи в магазин за стоки, посвещава значителна част от скромния си доход за тази кауза. Той се е научил на състрадание от дядо си.

"Когато харчите парите си за добри неща, със сигурност ще получите повече. Вашите добри дела вече са записани от ангелите", смята той. 

Всеки ден Адрахман храни своите 20 кучета и 30 котки заедно с няколко птици. Всеки ден той има тълпа от почитатели.

"Ако всички сомалийци бяха като него, щяхме да живеем в по-добра страна. Насърчавам всички в квартала и в Сомалия като цяло да подкрепяме хора като Адрахман, защото те разпространяват любов и доброта, коментира друг гражданин на Могадишу. 

В Сомалия липсва ефективна организация за животни, посветена на нуждите на бездомните животни. Страната няма стабилни политики за защитата им.

Адрахман иска да създаде организация за подкрепа на бездомните животни. 

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня

 
Voice of America (VOA)