Десният сектор заплаши Порошенко с екзекуция в тъмно мазе?
Десният сектор заплаши Порошенко с екзекуция в тъмно мазе? / снимка: БГНЕС

"Десният сектор" смята, че при един държавен преврат президентът Петро Порошенко няма да може да избяга, както се случи с предшественика му Виктор Янукович. Това съобщи "Войс ъф Америка", позовавайки се на говорителя на радикалната организация Артьом Скоропадски.

"Ако има нова революция, украинският президент Порошенко и съратниците му няма да могат да избягат от страната, както направи предишният президент. Те не могат да очакват нищо друго освен екзекуции в някои тъмно мазе, които ще извършат група млади украински военни или членове на Националната гвардия", твърди Скоропадски, цитиран от американската медия.

Тя отбелязва, че това изявление е направено преди събитията в западния украински град Мукачево от тази седмица, където се стигна до сблъсъци и престрелки с местни бизнес представители.

Говорителят добави, че организацията не призовава към държавен преврат, но той ще бъде неизбежен, ако правителството остане глухо към молбите на бойците от батальоните и населението.

Властите в Киев предриемат опит да отнемат депутатския имунитет на лидера на организацията Дмитрий Ярош и да потърсят от нея отговорност, че е самоволно е напуснала зоната на военната операция в Донбас.

Източник: БГНЕС