Десетки пътници останаха блокирани в продължение на часове в тунела под Ламанша, след като влакът от Кале за Фолкстоун се повреди.

Появиха се кадри, на които се вижда как пътниците на Eurotunnel Le Shuttle са евакуирани и вървят по аварийния сервизен тунел между Обединеното кралство и Франция.

В крайна сметка те бяха прехвърлени на друг влак и отведени до терминала Фолкстоун в Кент.

От Le Shuttle заявиха, че алармите на влака са се включили и тепърва ще разследват причините.
 

 "Аварийният тунел беше ужасяващ", каза 37-годишната Сара Фелоуз от Бирмингам след инцидента във вторник вечерта.

"Беше като в апокалиптичен филм. Просто вървите в бездната, без да знаете какво се случва. Всички трябваше да останем под морето на голяма опашка. Имаше жена, която плачеше в тунела и друга, която получаваше пристъпи на паника и която пътуваше сама".

Друг пътник, който не желае да бъде назован, разказва: "Няколко души се изплашиха от това, че се намират в сервизен тунел, това е малко странно място... Бяхме блокирани там поне пет часа".

Първоначално от Le Shuttle заявиха в Twitter, че влакът е аварирал, но по-късно уточниха пред Би Би Си, че са били активирани алармите.
 

  Всички, които са се намирали във влака, са били прехвърлени в 19:22 ч. по Гринуич "в съответствие с процедурите за безопасност и като мярка за осигуряване на комфорт", заявиха от Le Shuttle.

Преди 17:45 ч. пътник се свърза с Би Би Си и каза, че е бил във влака, който е спрял. Друг пътник написа в Twitter, че хората е трябвало да изоставят автомобилите си във влака и са били извеждани пеша.

Влакът превозва пътници и техните превозни средства между Фолкстоун и Кале. С дължина 37,9 км. тунелът под Ламанша има най-дългата подводна секция от всички тунели в света.

БГНЕС