Четирима убити в САЩ след поредната стрелба с лично оръжие
Четирима убити в САЩ след поредната стрелба с лично оръжие / снимки: БГНЕС

Въоръжен мъж убит трима души, преди полицията да го застреляла по време на стрелба в къща в град Аурора, щата Колорадо, съобщи АФП.

Местната тв компания KUSA, която е клон на общонационалната телевизия Ен Би Си, разкри, че по данни на полицията един мъж е успял да избяга от къщата, където "въоръжен и опасен" мъж се е барикадирал с взети заложници. Полицията евакуирала обитателите на близките къщи, преди да предприеме акцията по ликвидирането на престъпника, допълва БГНЕС. Преди това полицията безуспешно се е опитвала да влезе и да поддържа постоянен контакт с похитителя.

Град Аурора се прочу зловещо през август миналата година заради масовото убийство по време на премиера на поредния нов филм за Батман. Тогава при стрелбата в киносалона бяха застреляни 12 и ранени 58 души.

Инцидентът поднови дебата в Америка за ограничаване на лично оръжие. Дискусията буквално експлодира след касапницата миналия месец в начално училище в Нютаун, щата Кънектикът, където психически болен млад мъж уби 20 деца и шестима учители.

Четирима убити в САЩ след поредната стрелба с лично оръжие
netinfo