Кралското дружество смята охлювите за "неясни същества"
Крал Чарлз III реши да се противопостави на решението на Кралското градинарско дружество (RHS), което премести охлювите от графата "вредители" в категорията на "приятелите". Това съобщава Daily Star. Фактът, че монархът обяви война на пълзящите мекотели беше разказан от неговия близък приятел, известният градинар в Обединеното кралство и телевизионен водещ Алън Тъчмарш.

Според Тичмарш кралят изпитва „изгаряща омраза“ към охлювите, тъй като те обичат да се тъпчат с любимите му растения. Звездата градинар нарече охлювите "болка в задника" и каза, че Чарлз III се е чувствал по същия начин.

Великобритания празнува първия официален рожден ден на Чарлз III (СНИМКИ)

Виждаме краля доста често и постоянно да мърмори за охлюви. Не се опитвайте да казвате на хората, че те са наши приятели, а не стара причина за безпокойство“, каза Тъчмарш.

Кралското дружество смята охлювите за "неясни същества" и съветва да не ги наричаме вредители. „Премахването на думата „вредител“ от охлювите предотвратява всички видове в групата да бъдат възприемани като вредни“, каза д-р Анди Солсбъри, ръководител в дружеството.

В Обединеното кралство има най-малко 12 вида охлюви. Повечето от тези мекотели се хранят с листа от растения, мъх и гъби. Има обаче и хищни охлюви, които ядат други видове охлюви и земни червеи.

По-рано беше съобщено, че на коронацията си Чарлз III е настоял да се намаже с веганското масло, за да подчертае ангажимента си към защитата на животните.
БГНЕС