Чакаме следващи доклади на ЕК в началото и средата на 2009-та
Чакаме следващи доклади на ЕК в началото и средата на 2009-та / DarikNews

Следващите доклади на Европейската комисия за България, изготвяни според изискванията на механизма за сътрудничество и контрол в областта на вътрешните работи и правосъдието, ще бъдат изготвени в началото и в средата на другата година, съобщи БТА, цитирайки говорителят на комисията Марк Грей.

Вероятно към края на 2008 г. ще бъде подготвен междинен доклад, каза той.

Марк Грей се върна към вчерашното представяне на поредните доклади на Европейската комисия за България, в което участва и той.

Разбира се, вече имаме представа какви са политическите реакциите на докладите във вашата страна. Всичко, което имаше да каже Европейската комисия, бе казано и няма кой знае какво ново да се добави. Може би единственият коментар, който мога да направя сега, е че фокусът на докладите, ясно очертан, е какво да бъде направено в България, като същевременно страната бъде окуражена.

Нашата надежда, нашето желание е да помогнем с всичко по силите си България да върви напред така, че ползите от членството в Европейския съюз да бъдат почувствани от всички български граждани възможно най-скоро, изтъкна Марк Грей.