Българските евродепутати изпратиха благодарствено писмо до Ханс-Герт Пьотеринг
Българските евродепутати изпратиха благодарствено писмо до Ханс-Герт Пьотеринг / netinfo

Осемнайсетте български членове на Европейския парламент изпратиха писмо до Ханс-Герт Пьотеринг, в което изразиха благодарност към всички, които са подкрепили усилията за освобождаването на българските медици. В писмото е отбелязано, че след осем години, прекарани в либийския затвор, медиците са в България и се адаптират към нормален начин на живот, съобщи пресаташето на делегацията на българските социалисти в Европейския парламент.

Българските евродепутати подчертаха приноса на Европейския парламент, както и на останалите институции на ЕС и на страните членки и благодариха за тяхната подкрепа.

Осемнайсетте депутати приветстваха също идеята медиците да посетят Европейския парламент по покана на Ханс-Герт Пьотеринг. Идея, която председателят на ЕП е споделил още на 24 юли 2007 г. в разговор с председателя на Народното събрание Георги Пирински. Целта на това посещение е Кристияна Вълчева, Нася Ненова, Снежана Димитрова, Валя Червеняшка, Валентина Сиропуло, д-р Здравко Георгиев и д-р Ашраф да се срещнат с парламентаристите и обществениците, ангажирали се с тяхното връщане на свобода.