летище контрол
летище контрол / iStock/Getty Images
На летищата във Великобритания скоро може да не е необходимо течностите в ръчния багаж да се поставят в шишенца в прозрачни пликове, след като правителството обяви план да въведе 3D техника за преглед на ръчния багаж, предаде Асошиейтед прес.

Ема Хопкинс: Искаме българите да останат във Великобритания

Министърът на транспорта Грант Шапс посочи, че новата технология ще подобри сигурността и може също да сложи край на необходимостта пътниците да използват найлонови торбички или да разпределят това, което носят със себе си.

Сигнали за бомби на четири български летища и в няколко медии (ВИДЕО)

Според сегашните разпореждания за сигурност на пътниците е забранено да имат в ръчния багаж бутилки с течности над 100 милилитра, а шишенцата трябва да бъдат поставени в прозрачни найлонови пликове.

Кметът на Берлин предлага бившето летище „Темпелхоф“ да стане голям бордей


При новия режим на преглед на багажа тази практика може да отпадне, а освен това може пътниците да получат право да внасят в салона на самолета електронни устройства като лаптопи.
Новите скенери се изпробват на лондонското летище Хийтроу и постепенно ще заработят на останалите британски летища до 1 декември 2022 година, посочва правителството. 
БТА