/ iStock/Getty Images
Случаите на заразяване с коронавируса в Аржентина от началото на пандемията достигнаха 3 милиона, а медици съобщават, че болниците са достигнали предела на капацитета си, въпреки засилените мерки за намаляване на разпространението на болестта, предаде Ройтерс.

Аржентина с рекорд на починалите от COVID-19

Здравното министерство съобщи снощи за 11 394 нови случая за последните 24 часа, с което броят на заразените надхвърли границата от 3 милиона. Освен това са регистрирани и 156 нови смъртни случая, с което загиналите достигнаха 64 252.

Правителството на президента Алберто Фернандес съобщи тази седмица за нова серия от по-строги ограничения, след като втората вълна доведе до запълване на интензивните отделения и поставяне на нови рекорди по брой на случаите и жертвите. Но медици казват, че това не е достатъчно.

Рекорден брой новозаразени в Аржентина

"Хората трябва да са малко по-внимателни и да знаят, че болниците са пълни, а медицинският персонал е изтощен", заяви Лусиана Берти, 41-годишна хирургична асистентка.

Южноамериканската страна, преминала през тир години на рецесия, задълбочена от пандемията, се опитва да намери баланс между контрола над вируса и защитата на нестабилното икономическо възстановяване, отбелязва Ройтерс. 
БТА