Близнаков: Готови сме да помогнем на Македония да покрие критериите за членство в НАТО
Близнаков: Готови сме да помогнем на Македония да покрие критериите за членство в НАТО / netinfo

Готови сме да оказваме реална експертна помощ по критериите, които Македония трябва да изпълни за пълноправно членство в НАТО, заяви министърът на отбраната Веселин Близнаков пред журналисти в Скопие след срещата с македонския си колега Лазар Еленовски, съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната. Министър Близнаков е на работна визита в Македония.

Страната е направила сериозни крачки по изпълнението на критериите за членство в алианса, заяви българският министър на отбраната и подчерта, че двустранното сътрудничество трябва да се развива не само във военната област, а и в икономиката, инфраструктурата и др. С Македония имаме общи ценности и цели за изравняване на стандартите в региона, каза още министър Близнаков.

Министър Лазар Еленовски отбеляза, че България е страната, която може да помогне на Македония за пълноправното членство в НАТО и благодари за оказаната до този момент помощ. Той заяви, че сътрудничеството с държави като България е особено важно за сигурността и стабилността в региона.

След това двамата министри присъстваха на концерта на Ансамбъла на Българската армия, посветен на Деня на Европа - 9 май. Той се състоя в Дома на армията на Македония в Скопие.