Бившият украински президент Янукович е присъствал на погребението на сина си
Бившият украински президент Янукович е присъствал на погребението на сина си / снимка: БГНЕС, архив

Бившият президент на Украйна Виктор Янукович и членове на семейството му са присъствали на опелото и погребението на сина му Виктор в Севастопол, съобщи агенция Криминформ, като се позова на служител от храма "Свети Николай".

Синът на Янукович се удавил в езерото Байкал

По думите му тялото на Виктор Янукович-младши било донесено в храма на Братското военно-мемориално гробище през нощта на 22 срещу 23 март и погребалните богослужения продължили до сутринта. Роднините, сред които бившият президент, пристигнали за опелото и погребението през деня. Многобройни охранители не допускали никого по време на погребението.

Предполагаемият гроб на Виктор Янукович-младши, на който все още нямало обозначение, се намирал в църковната част на военното гробище, в което почиват тленните останки на 40 000 руски войници, загинали при многомесечната обсада на града по време на Кримската война 1854-1855 г., както и на моряци от времето на Втората световна война.

Засега единствено официално потвърждение на кончината на Виктор Янукович-младши остава съобщението със съболезнования на сайта на украинската Партия на регионите.

Източник: БТА