Бекет призова американския бизнес да инвестира в екологично чисти технологии
Бекет призова американския бизнес да инвестира в екологично чисти технологии / netinfo

Американският бизнес трябва да инвестира в екологично чисти технологии, ако иска да не изостане от европейците. Това каза вчера британският външен министър Маргарет Бекет преди първото обсъждане в Съвета за сигурност на ООН на въпроса за глобалното затопляне, предаде Ройтерс.

Бекет е в Ню Йорк, за да председателства днешната първа среща на Съвета за сигурност на ООН, посветена на климатичните промени.

Чистите технологии ще се превърнат във внушителен пазар и най-голямата икономическа възможност на века, каза Бекет в реч пред трансатлантическата бизнесорганизация "Бритиш Американ бизнес" (BritishAmerican Business Inc.) в Ню Йорк.

Онези, които първи се ориентират към този пазар, имат безпрецедентна възможност за печалба, добави британският министър.

Определяйки Европейския съюз като най-големия единен пазар в света, Бекет изтъкна, че ЕС има за цел да се превърне в най-конкурентноспособната, екологичночиста и енергийно осигурена икономика на планетата.

Според нея заплахата за сигурността, породена от глобалното затопляне, е "много по-съществена, отколкото всеки единичен конфликт" и страните нямат основание да се извиняват с твърдението, че то би навредило на тяхната икономическа конкурентоспособност, отбелязва Асошиейтед прес.