Байру няма да подкрепи нито Саркози, нито Роаял на балотажа във Франция
Байру няма да подкрепи нито Саркози, нито Роаял на балотажа във Франция / netinfo

Франсоа Байру няма да подкрепи нито един от двамата претенденти на предстоящия на 6 май балотаж на президентските избори във Франция. Това заяви представител на партията на центриста, останал на трето място на произведения в неделя първи тур, предаде ДПА.

Според Морис Льороа от Съюза за френска демокрация Байру, който насрочи за днес пресконференция, ще призове подкрепилите го избиратели, да решат сами как да постъпят на балотажа.

Льороа заяви това в момент, когато и кандидатът на управляващата десница Никола Саркози, и социалистката Сеголен Роаял се опитват да привлекат електората на центриста, отбелязват Франс прес и ДПА.

Саркози определи вчера центристите като свои приятели и заяви, че са добре дошли в лагера му. Роаял обеща министерски постове на Съюза за френска демокрация, ако партията на Байру я подкрепи на балотажа.

Саркози спечели на първия тур 31,18 на сто от гласовете, а кандидатката на социалистите остана втора с 25,87 процента. Байру получи 18,5 на сто, като проучванията на общественото мнение показват, че избирателите, подкрепели на първия тур центриста, ще се прелеят по равно към двамата претенденти на балотажа.