Атентати взеха жертви в Пакистан и Афганистан
Атентати взеха жертви в Пакистан и Афганистан / cнимка: Reuters

Най-малко осем души, от които трима членове на службите за сигурност, бяха убити в долината Суат, в северозападен Пакистан при самоубийствен атентат.

„Това е самоубийствен атентат", съобщиха от местната полиция. Терористът - камикадзе се опитал да проникне в правителствена сградата, използвана от полицията и службите за сигурност, пише БГНЕС. „Според първоначалните информации камикадзето се е движел пеш. Той се опитал да влезе в сградата и се е взривил, след като е бил спрян от полицията", се уточнява в съобщението.

Атентатът е извършен само ден след двоен самоубийствен атентат срещу военни в Лахор, Източен Пакистан. При него загинаха 45 души и 134 бяха ранени. Преди четири дни при подобна атака на талибани, свързани с "Ал Кайда" загинаха 15 души.

Шестима цивилни са убити и един е ранен при експлозия на самоделно взривно устройство близо до колата им в Тирин Кот - главен град на централната провинция Урузган, съобщи вътрешното министерство в Кабул, цитирано от Франс прес.

Двама талибански бойци са загинали, докато поставяли взривен заряд край пътя в окръг Мукур, провинция Бадгис в Западен Афганистан, информира Сайед Ахмад Самех, началник на местната полиция, цитиран от БТА.

През последните две години талибанската съпротива обхвана почти цял Афганистан. Бунтовниците организират самоубийствени атентати, въоръжени нападения и залагат крайпътни бомби, припомня АФП.