Американска майка издаде сина си и предотврати стрелба в кино
Американска майка издаде сина си и предотврати стрелба в кино / снимка: БГНЕС, архив

Американска майка алармира полицията и така осуети плановете на своя син, замислил да открие стрелба в кино в централния щат Мисури на предпремиерата на поредния филм от нашумялата сага "Здрач", предаде Франс прес. Агенцията се позова на документи, разпространени в петък от съдебната система.

При стрелба в кино в западния щат Колорадо миналия юли загинаха 12 души, а 58 бяха ранени. Обвиненият в престъплението Джеймс Холмс, на 24 години, е изправен пред съда, напомня АФП.

Американката от Мисури съобщи пред полицията, че напоследък е разтревожена от поведението на 20-годишния си син, който спрял да си взема лекарствата и купил оръжия - същите, с каквито си служил колорадският стрелец.

След като бе арестуван от полицията в четвъртък в заведение за бързо хранене, без да окаже съпротива, младежът Блек Ламърс казал отначало, че е купил оръжията, за да ходи на лов. Същевременно обаче казал на следователите, че "има много общи неща" със стрелеца от Колорадо.

"Ламърс заяви, че е спокоен, доста самотен човек, че е купил оръжията неотдавна и че го спохождат мисли за убийство", съобщи следователят Дъстин Рос.

После задържаният признал, че е купил оръжия "с намерението да стреля в киното" в своя град Боливар в събота вечерта, след което да се отбие в близкия мол и там също да стреля по хората напосоки. Смятал да разбие витрината на щанда за муниции, за да се снабди с повече патрони, а щом пристигнат полицаи, да се самоубие.

Блек Ламърс не бил стрелял с огнестрелни оръжия никога досега, преди да започне тренировки във вторник. Бил арестуван през 2009 г., защото казал, че иска да заколи служител в супермаркета. Обвинен е в редица престъпни деяния, включително нападение и отправяне на терористична заплаха. /БТА/