Секс скандал с Борис Джонсън се развихри на Острова. Американската бизнесдама Дженифър Аркъри сподели, че е имала интимни отношения с британския премиер. Тя разпространи и чатове от 2016 г., когато Джонсън живее със съпругата и деца си. Има ли връзка скандалът с предстоящите избори за кмет на Лондон, коментира Поля Станчева в ефира на „Здравей, България” по NOVA.

„В неделя таблоидът „Мирър” разпространи ексклузивно интервю с Аркъри, която за първи път признава, че е имала 4-годишна връзка с Джонсън и то през периода, в който той е женен. Интервюто е пълно с пикантни подробности и снимки от дома на Джонсън. Аркъри казва, че Борис е бил смел само на думи, защото когато медиите започват да проявяват интерес към връзката им, Джонсън спира да отговаря на съобщенията й”, разкри тя.

Брекзит, коронавирус и бащинство: адска първа година на власт за Борис Джонсън

Медиите искат да знаят защо Борис Джонсън не желае да отговори на по-съществения въпрос – има ли злоупотреба с публични средства. Смята се, че бизнесдамата е получила спонсорства за десетки хиляди лири, включвана е в бизнеспътувания.

„Тази връзка не фигурира в декларацията му за конфликт на интереси. Обикновено в нея има по един личен контакт, за който трябва да обяснят защо и как би могъл да накърни публичния интерес. „Гардиън” припомня за друг подобен случай на Джонсън с друга негова афера”, разказа още Станчева.

Бившата и настоящата - двете жени до Борис Джонсън (СНИМКИ)

Това, което е нажежило социалните мрежи, е фактът, че през този период съпругата на Джонсън се е лекувала от рак. За британците това изглежда изключително цинично.

В момента започва предизборната кампания за кметския пост, известни са имената, които ще се борят за кметското място. Естеството, Борис Джонсън е важна фигура за консерваторите. За лондончани е важно кой ще ги управлява през следващите години и дали това е почтен политик и гражданин”, обясни Станчева.