/ iStock/Getty Images
След пандемията, локдауна и снежната буря, животът на нюйоркчани продължава да се вгорчава през 2020 г., като към бедите им се прибавиха и агресивни катерици, предаде Франс прес.

Жителите на квартала Риго парк в района на Куинс в източната част на мегаполиса станаха обект на няколко нападения от страна на дългоопашатите гризачи през последните месеци. Една жена даже беше хоспитализирана след ухапване по ръката.

"Ръфна ме и ми надра врата. Опитах се да отблъсна с ръце катерицата, но станахме на кълбо като в схватка на кечисти. Накрая изгубих битката", разказа Мишлин Фредерик, нападната на 21 декември.

Цялата в кървища и синини, госпожата е трябвало да бъде ваксинирана срещу бяс, за всеки случай. Тя се тревожела най-вече за децата от квартала. Друга жителка на града непрекъснато се придвижвала с лютив спрей, за да се опази от четириногите нападатели.

Местните власти препоръчват гражданите да не дават храна на катериците, защото по този начин те свикват с човешкото общуване и спират да се боят от хората. Зоолози напомнят, че те много рядко пренасят бяс.
БТА