Българка загина, а 12 наши сънародници пострадаха при катастрофа в Унгария на 15 февруари
Българка загина, а 12 наши сънародници пострадаха при катастрофа в Унгария на 15 февруари / БГНЕС, архив
Четирима от 12-те наши сънародници, пострадали при верижната катастрофа в Унгария в сряда, остават в тежко състояние, съобщиха от Министерството на външните работи. По информация на консула ни в Будапеща Румяна Йорданова те са настанени в болницата в Сегед, като трима от тях са в интензивното отделение, а един е настанен в неврологията с тежка черепно-мозъчна травма.

Други трима българи са в сравнително добро състояние и се намират в травматологията. Според информацията на министерството състоянието на майката и 3- месечното й бебе също е добро.

Двама от българите, които бяха настанени в болница в Мако, са вече изписани. Наша сънародничка, настанена в болницата в града, вече е в стабилно състояние, като тя ще остане в лечебното заведение.

Българка загина при верижна катастрофа в Унгария

Българка загина, а 12 наши сънародници пострадаха при верижна катастрофа в Унгария на 15 февруари. Причините за катастрофата, станала на хлъзгав път и при мъгла, се изясняват.
 

Българка загина, а 12 наши сънародници пострадаха при катастрофа в Унгария на 15 февруари
БГНЕС, архив

Външно министерство съобщава още, че самоличността на 12-те българи, пострадали при катастрофата в Унгария, е установена. Техните близки са осведомени.

Все още унгарските власти се опитват да установят самоличността на българката, която загуби живота си при инцидента.

Правят проверки у нас за катастрофиралите возила в Унгария

Българският консул в Будапеща е при пострадалите българи и продължава да следи състоянието им, както и да оказва съдействие на място.