Вили Вуцов: Трудно ще ни вкарват голове
Вили Вуцов: Трудно ще ни вкарват голове / gong.bg
Старши треньорът на Левски Вили Вуцов остана доволен от показаното в мача с Бърно, спечелен от „сините” с 1:0. Според него защитата на отбора става все по-солидна и на Левски трудно ще му бъдат вкарвани голове. Той направи и някои по-конкретни оценки след мача.

- Видя се нуждата от играч като Бистрон в защитата, здрав физически…

- И Бистрон и Рабех и Мартин Димов играха добре. Много съм доволен от тях. Те ще са тримата ни основни хора в средата на защитата. Ще помага и Виктор Генев, когато е нужно. Определено там се чувстваме добре. Веско Минев също игра добре, вляво имаме и Лусио Вагнер. На десния бек Живко Миланов игра добре, като влезе Лъчо Балтанов нищо не се промени. Защитата дава спокойствие, дава самочувствие. Определено съм доволен от средата на терена. Добре се справиха Сърмов, Гаджев и Миро Иванов, който се включи много добре.Тези хора донесоха спокойствието ни на терена. Като сложим и сигурния Гошо Петков на вратата, този отбор показва, че трудно ще ни вкарват голове. Двата, които получихме от Калиакра, бяха плод на грешки в средата на терена. Другите четири-пет мача показваме сигурност.

- Рашид Тиберканин започна титуляр, но беше малко разпилян.

- Явно, че там не се разбираме или има някакъв проблем при него. Ще имам разговор с него. Явно има някакво напрежение при него. Може да е психическо, може да и функционално. Той имаше контузия. Определено е добър футболист, ще ни върши работа. Въпросът е на сериозни мачове доколко може да разчитаме на него. Има време да си оправи неориентираната игра. Срещу Бърно не можеше да се ориентира. Нито във фаза атака, нито във фаза защита. Особено в защита беше по-малко от нула процента ефективен. Но аз вярвам в него. Ще намери нужното място в отбора.

- Има ли развитие около чакания вратар или халф?

- Няма нищо ново. Ще имам разговор със собственика. Моето мнение е, че малко сбъркахме в начина, по който търсихме този дефанзивен халф. Ако не успеем да вземем такъв футболист, не е фатално. Този, който вземем трябва да е много класи над нашите. Не го намираме на този етап. Такъв футболист ще струва скъпо. Няма кой да ни го подари. Знам че струва пари. Аз имам обещанието на собственика, че ако намерим такъв играч, парите няма да са проблем . За един милион играчи в България не е правилно да има. Нормалните цени се знаят, трябва да реални по джоба на всеки един клуб и обстановката в България.