Вдигат заплатите в Левски, ако тимът влезе пак в Шампионската лига
Вдигат заплатите в Левски, ако тимът влезе пак в Шампионската лига / netinfo

Футболистите на Левски може да получат увеличение на заплащането си, ако отборът влезе в Шампионската лига и през следващия сезон, заяви собственикът на клуба адвокат Тодор Батков.

"В момента сме възприели една схема на заплащане, която няма да променяме. Акцентите при нас падат върху бонусите и премиите за постигнати успехи. Евентуално догодина можем да помислим за повишаване на заплащането, но само ако се класираме отново в Шампионската лига", заяви Батков.

Левски получи 4,4 милиона евро само за влизането в груповата фаза на най-престижния клубен турнир. Отделно клубът генерира солидни приходи от продажба на билети за срещите с Челси, Вердер и Барселона.

"Голяма част от допълнителните приходи също идват в клуба. През лятото очаквам да вземем и допълнителен бонус, който се дава на отборите, ако Шампионската лига има повече приходи от предвидените", обясни Батков. Клубното ръководство вече е разпределило голяма част от средствата.

"Успяхме да решим въпроса с правото на строеж за общежитието на "Герена". Надявам се преди мача с Челси на 5 декември да направим първата копка. Предстои и мащабен ремонт на терена на стадион "Георги Аспарухов", защото се очертава да играем там поне още три години. Ще изградим и още един тренировъчен терен на мястото на балона", обясни юристът.

"За съжаление няма развитие по въпроса за стадион "Раковски". Трябват малки законодателни промени, но за съжаление няма воля за това", допълни той.

Левски ще продължи да влага сериозни средства в детско-юношеската школа. "Правим всичко възможно нашите юноши да се развиват добре. Лошото е, че все още има какво да се желае. Не всички отбори играят в схемата на представителния тим и от школата не излизат достатъчно добре подготвени играчи за мъжете. Като цяло на фона на това, което се прави в клуба, продукцията от детско-юношеската школа не е добра", обясни той.