Валери Петровски: Няма да се откажа от съдийството
Валери Петровски: Няма да се откажа от съдийството / БГНЕС

Битият футболен рефер Валери Петровски е категоричен, че няма да се откаже от съдийството, въпреки нападението срещу от него от две неизвестни лица.

„Не ме е страх. Ако ме е страх и съм гузен, ще се скрия”, каза Петровски пред bTV. Той разказа накратко какво точно се е случило в петък сутринта на 7 март.

„В петък, обичайно за мен, разхождам си кучето, взимам си вестници и седнах в колата да изчакам жена си, за да я закарам на работа. Бях си сложил предпазния колан. Появиха се тези две лица без маски, с атлетични фигури, бях с бухалки и боксове, с маратонки, дънки и кожени якета. Започнаха да удрят без никакво предупреждение. Нищо не говореха. Даже не си взехме довиждане”, намери сили да се пошегува Петровски.

„Целта им беше сплашване, тъй като, ако бяха решили да ме убият - нямаше никакви проблеми. На тръгване счупиха двете странични стъкла. Всичко продължи около 3-4 минути. Каквото има в тази връзка съм го споделил със следствените органи. Не знам кои са извършителите, но по-интересното е кои са поръчителите. Никой не ме е заплашвал”, каза още Петровски.

„Може да се каже, че съм доайена във футболното съдийство. В годините на мутрите (90-те години) съм имал заплахи, но никога не е имало посегателства. Казваха ми „Имаш дъщеря, имаш семейство”. Те пак бяха тези от поставени лица. Оцелях в тези години. Никога не се е стигало до това някой да ми предлага подкуп”, разказа реферът по телефона от болничната си стая в „Пирогов”.