В Испания: Бербо все още е вариант за Барса
В Испания: Бербо все още е вариант за Барса / netinfo
Капитанът на българския национален отбор Димитър Бербатов все още е вариант за Барселона, твърди испанското издание El Mundo deportivo. Докато чака развитието по случая със Самуел Ето’о, наставникът на „каталунците” не спира да мисли и работи за нов нападател.

В информацията се посочва, че звездата на Тотнъм никога не е бил на първо място в списъка на Барса, но въпреки това в момента е най-вероятното ново име, тъй като останалите варианти – Адебайор, Дрогба и Бензема, изглеждат почти невъзможни.

Обстоятелствата на трансферния пазар в момента са такива, че българският нападател отново е излязъл на дневен ред.

В информацията се посочва, че Димитър Бербатов притежава точно онези качества, които са необходими на отбора – техничен е, достатъчно бързо се интегрира в нови отбори и не на последно място - реализира често.

Испанското издание припомня и сагата около Димитър Бербатов и Манчестър Юнайтед, както е невероятната сума, която Тотнъм поиска за българина от „червените дяволи”. Според последните слухове тя набъбна на 38 милиона паунда. Цената обаче за Барселона ще е значително по-ниска – межди 25 и 30 милиона евро.