Турция с трима световни шампиони на „Никола Петров”
Турция с трима световни шампиони на „Никола Петров” / netinfo
Отборът на Турция идва с трима световни шампиони на турнира по класическа борба „Никола Петров”, който стартира в събота в Зимния дворец на спорта в София.

Последна проверка преди Олимпиадата в Пекин ще направят Шереф Ероглу в категория 66 килограма - номер едно в света и носител на шест титли от първенства на Европа. Негов евентуален съперник ще е Николай Гергов, също световен шампион и два пъти европейски.

При 84 килограмовите ще стартира Назми Авлука - номер едно на планетата за 2007 година и спечелил европейската титла на първенството в Тампере през април.

В категория до 96 килограма на тепиха ще излезе Мехмед Йозал, който освен световен шампион има и три европейски титли. Негов вероятен съперник ще е Калоян Динчев, бронзов медалист от световното „Гуанджоу 2006”.

Турците пристигат с шестима състезатели, като няма да имат представител само при най-леките до 55 килограма.

У нас вече са руснаците с Михаил Иванченко (74 кг), европейски шампион за мъже и юношеският европървенец Максим Мордовин (55 кг).

За турнира са заявени борци от девет страни. Жребият ще бъде теглен днес от 18:00 часа в зала „Диана”. Схватките стартират на 5 юли от 9:00 часа. Откриването на турнира е от 17:00, след което започват финалите. В неделя са схватките по свободна борба от турнира „Дан Колов”.