Тони Здравков: Калиакра отговаря на стандартите на А група
Тони Здравков: Калиакра отговаря на стандартите на А група / netinfo
Треньорът на Калиакра Тони Здравков заяви в интервю за Гонг, че отборът отговаря на всички стандарти на А група, стига тимът да влезе в елита ни, а това може да стане утре, когато е баражът. Срещата с Миньор Перник е утре от 17 часа.

- Г-н Здравков, готов ли е Калиакра за баража с Миньор Перник?

- Да се надяваме, че момчетата са готови за последния им мач за сезона, от който зависи къде ще играе отборът през следващия сезон.

- Има ли смисъл да се криете един от друг двата отбора?

- Познавам част от играчите им и техния треньор. Знаем си тактическите схеми на игра. В България не са толкова много треньорите, за да се изненадат.

- Проблем ли е, ако се смени градът-домакин ?

- От наша страна няма никакъв проблем. Дали ще е Ловеч или Севлиево, аз не виждам голяма разлика в километрите. Терените са одобрени за провеждане на такива мачове. Няма проблем.

- Отговаря ли Калиакра на стандартите на А група?

- С оглед на показаното през годината, полуфинал за Купата и второ място в Източната Б група, с организацията, която има клубът, мисля, че Калиакра отговаря на стандартите на А група.

- Очаквате ли подкрепа от страна на феновете от Каварна?

- Около 200 души ще дойдат от морето. Разстоянието никак не е малко. По- облагодетелствани са феновете на Миньор. Убеден съм, че които дойдат на стадиона, ще ни подкрепят от сърце и душа.

- Кои играчи ще пропуснат баража?

- Единственият на 100%, който пропуска мача е Стефан Славов. Той е наказан. От двамата ни нападатели, които бяха с проблеми през последните две седмици, се надявам поне единият да е готов за игра в събота.

- Джуниет Яшар ли ще е звездата на тима, с оглед на обявеното му привличане в Левски?

- За него по-важен е мачът, който му предстои да изиграе. От двубоя зависи, дали ще подпише договор със сините. Доколкото знам, той ще е там на пробен период. Доколкото го познавам, той ще се докаже именно в този мач.

- Наясно ли са футболистите, че този мач е много различен от тези в Източната Б група?

- Определено. Това е един мач, от който се решава съдбата им, къде ще играят догодина. Мач на нерви, на психика. Не на последно място и мач на възможности и качества на двата отбора.

- Претенции към назначения да ръководи този мач Николай Йорданов?

- Гледах финала за Купата на България, който той ръководи. Млад съдия, който вече е и международен. С отсъжданията си на терена ще докаже дали заслужава да води този драматичен мач.

- Зависи ли бъдещето на треньора Здравков от този мач?

- Честно казано - не. Имам предложение от Цонко Цонев да водя отбора и догодина. Имам и други две предложения за работа, но за това ще мисля след баража. В понеделник ще обявя решението си.

- Кметът на Каварна Цонко Цонев ли ще е най-щастливият човек, ако Калиакра влезе в А група?

- Ще е един от най-щастливите. Вложи много усилия по изграждането на отбора и базата.