Томов. Стига гаври и лъжи!
Томов. Стига гаври и лъжи! / netinfo
Президентът на ЦСКА Александър Томов опроверга информациите, че той или Александър Гарибов са отклонили средства от клуба, заради което са разследвани от прокуратурата.

Във връзка с публикации и изявления в днешната преса Томов заяви чрез официалния сайт на шампионите следното:

1. Безобразие и долна лъжа е, че аз или А. Гарибов сме отклонили дори минимални средства от ПФК ЦСКА в личните си джобове или в користен интерес на трети лица.

2. Нито следствието, нито Прокуратурата някога са ме обвинявали, че съм присвоил лично средства. Спорът е защо ПФК ЦСКА е платила част от парите (3,4 млн. евро) за трансфера на акциите от бившия към настоящия собственик. Прокуратурата третира това като длъжностно присвояване, което според мен и моите адвокати е правен абсурд, според цяла поредица факти и документи.

3. Аз нямам скрити доходи или доходи, за които не плащам данъци.

4. Никога в моя живот не е имало нищо, от което да се срамувам! Има от какво да се срамуват тези, които организираха отнемането на лиценза на ЦСКА и мръсната кампания от лъжи и обвинения.
5. Глупаво и наивно е да се мисли, че като обвиниш една известна и публична личност ще покажеш, че се бориш с корупцията и престъпността. За целия български народ е ясно, че истинската мафия и престъпност се прикрива.
6. Заинтересован съм от пълна прозрачност на всичко, което ме обгражда: доходи, сметки, данъци и т.н., за да докажа не само нелепостта на обвиненията, но и да изоблича истинските автори на една от най-гнусните и лъжливи кампании, които България познава.