Сър Алекс благодари на феновете за подкрепата
Сър Алекс благодари на феновете за подкрепата / netinfo
Мениджърът на с Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън остана изключително доволен от подкрепата, която феновете на тима оказаха при снощната победа с 4:1 над Уест Хем на „Олд Трафорд”.

Червените дяволи” са на една победа от спечелване на 10-та си титла в Премиършип, а шотландският спец изказа благодарности на верните фенове, като добави, че те са били важен фактор за успеха на отбора през сезона.

„Запалянковците ни бяха прекрасни, за пореден път. Малко е странно да направиш почетна обиколка на терена без да си спечелил някакъв трофей, но искахме да поздравим феновете ни”, каза сър Алекс. Вчерашната среща беше последното домакинство на Юнайтед за този сезон. В последния си мач „червените дяволи” гостуват на Уигън.

„Искахме да отдадем заслуженото на нашата публика, тъй като тя бе невероятна през целия сезон. Във вторник срещу Барселона – привържениците ни просто бяха от друга планета. Искрено се надявам, че ще може да отпразнуваме както си трябва титлата след мача с Уигън другата неделя”, добави Фърги.

„Мачът с Уест Хем обаче бе белязан от незрялото поведение на Нани, наистина глупава постъпка. Реагира така бурно, а нямаше нужда, а реферът нямаше друг избор освен да го изгони. От друга страна, сигурен съм, че Нани ще се поучи от случилото се”, продължи той.

„Вчера – трите точки бяха най-важното нещо. Бяхме по-нервни на няколко пъти през първа част, но за щастие успяхме да задържим това 3:1. Променихме тактическата схема, за да си осигурим повече притежание на топката през втората част. С четвъртия гол сложихме край на надеждите на Уест Хем за нещо повече”, завърши мениджърът на Манчестър Юнайтед.