Стяуа бойкотира националния на Румъния
Стяуа бойкотира националния на Румъния / netinfo
Собственикът Джиджи Бекали заплаши, че ще спре играчите на Стяуа от участие в националния отбор на Румъния, след като загуби обжалване по обвинение за уреждане на мачове.

Апелативната комисия на Румънския футболен съюз потвърди решението, според което букурещкия клуб се наказва с отнемане на седем точки от актива му за изминалия сезон, а на Бекали му се забранява да стъпва по румънските стадиони през следващите две години.

„Наистина съм разстроен. Ще помоля играчите да ме подкрепят. Това ще им струва солено”, закани се Бекали.

„При всички положения ще продължа да ходя по стадионите”, зарече се още босът на Стяуа, чието наказание да не посещава мачове е подобно на това, което получават феновете за хулигански прояви.

Въпреки че финишира на второ място, след Клуж, в последния шампионат, букурещкият тим се смята за най-силния отбор в Румъния заради успехите си в Европа.

Петима футболисти на Стяуа бяха в националния отбор на страната в състава за Евро 2008 и ако Бекали изпълни заканата си, те няма да играят в квалификациите за Мондиал 2010.

Той бе наказан, след като се доказа, че заловени от полицията 1,7 милиона евро са негови и са били предназначени за Университатя Клуж, който трябваше да скочи здраво на съперника на столичаните за титлата – тима на Клуж, който в крайна сметка стана шампион.