Стоилов: Спирам с треньорските подаръци
Стоилов: Спирам с треньорските подаръци / netinfo
Треньорът на Левски Станимир Стоилов се изказа критично за играта на отбора, въпреки категоричната победа с 6:2 над Ботев Пловдив, която постигнаха футболистите му.

„Спирам с треньорските подаръци. Давам доста шанс на някои млади, други опитни играчи да се показват и доказват. Започвам да се изнервям до крайност, защото хората бяха дошли да гледат голове без значение какъв е резултатът, дали е 5:0 или 15:0. Играхме добре, но можем много повече. Нямам намерение да гледам нови мъчителни трийсет минути. Някои играчи, на които давам авантаж да играят по-често, няма да участват”, отсече Стоилов.

Треньорът на „сините” не пожела да назове конкретни имена, но видимо бе недоволен от последните трийсетина минути от мача с Ботев Пловдив.

„Напоследък играем изключително слабо във фаза защита. Най-много съм недоволен от факта, че нарушихме тактическата дисциплина като отбор, не че мачът беше лош”, продължи специалистът.

„Искам 90 минути битка и игра за Левски. Желая хората да са доволни от играта, независимо че може някога и да загубим”, каза още Стоилов.

„Искам да държим публиката под напрежение цели 90 минути. Не желая да изригваме само за 50-60 минути, а другите да ги доиграваме. Това се дължи най-вече на липсата на правилно мислене, защото пробвахме да атакуваме през центъра, а не по крилата, където съперникът беше в положение на нокаут”, допълни треньорът на Левски.

„Ако от сега вземем да мислим за мача с ЦСКА, има опасност да прескочим някои от следващите мачове. Точно това очаквам да стане”, завърши Станимир Стоилов.