Славия взе златна точка, Стяуа отпадна от Лигата
Славия взе златна точка, Стяуа отпадна от Лигата / netinfo
Славия Прага спечели изключително важна точка, след като завърши наравно 0:0 срещу фаворита Арсенал. Чехите завоюваха четвърта точка в група H и дръпнаха сериозно в битката за третото място пред Стяуа Букурещ, което дава право за участие в турнира за Купата на УЕФА.

На мача в Прага Арсен Венгер си позволи да пусне голяма част от твърдите си резерви и това оказа влияние върху крайния изход на двубоя. „Топчиите” владееха по-често топката, но головите ситуации бяха по равно и за двата отбора.

В крайна сметка вратарите Ворел на Славия и Алмуния от Арсенал не допуснаха грешки и двата отбора не съумяха да вкарат. Адебайор, който влезе през второто полувреме на двубоя не успя да помогне на съотборниците, при едно от по-сериозните разигравания в края на мача.

„Артилеристите” загубиха за първи път точки от началото надпреварата в Шампионската лига. Въпреки това футболистите на Венгер продължават да държат лидерската позиция в този поток.

Другият фаворит в група H Севиля си свърши работата в Букурещ, побеждавайки Стяуа с 2:0.

В основна фигура на стадион „Букурещ” в румънската столица се превърна левият бранител Ренато, който вкара и двата гола за испанците. Южноамериканецът откри головата сметка за „андалусийци” в 25-та минута с шут отблизо.

Ренато оформи крайния резултат през второто полувреме, като вкара с глава след пас на Хесус Навас.

Като цяло тимът от Примера дивисион игра по-класно и логично спечели важни три точки.

Загубата изхвърли Стяуа от Шампионската лига. Северните ни съседи имат минимални шансове да стигнат до третото място, което в момента се заема от Славия Прага.

Класиране в група Н:

1.Арсенал 10 точки

2.Севиля 9

3.Славия 4

4.Стяуа 0