Сколари: Няма да се обяснявам за решенията си в Челси
Сколари: Няма да се обяснявам за решенията си в Челси / netinfo
Новият мениджър на Челси Луиш Фелипе Сколари отправи предупреждение, че всеки ще трябва да се бори за мястото си на „Стамфорд Бридж” и никой не е в безопасност там, ако не си върши работата.

Специалистът поема „сините” след отпадането на Португалия от Евро 2008, като призна, че е готов за предизвикателството да преобрази новия си тим.

Играчи като Анелка, Шон Райт-Филипс и Флоран Малуда има голяма вероятност да са сред първите жертви на новото управление в Челси, докато Сколари от друга страна се надява да успее да привлече в редиците си Роналдиньо и Деко от Барселона.

Друг момент в концепцията на бившия селекционер на Поругалия относно развитието на Челси е желанието му да изгради отбор от изцяло отдадени на „синята” идея футболисти, което пък може да бъде счетено за намек свързан с напускането на Дидие Дрогба и Франк Лампард.

„Ще има революция – особено що се отнася до психологическата нагласа”, заяви Сколари пред „News of the World”.

„Първо – ще има ревизия на свършеното дотук. Така се прави във всяка една компания след смяна на ръководството. Кога ще се случи това още не знам, тъй като не зависи само от мен, а от целия екип”, добави той.

„Трябва да призная предварително, че за първите ни няколко срещи ще ми е малко по-трудно да се ориентирам за играчите и намирането на най-подходящите комбинации. Всеки има собствен характер, собствен начин на работа и собствен поглед върху даден състезател. Аз ще започна с наблюдение по време на тренировки, тъй като тогава се виждат доста неща”, продължи новият мениджър на Челси.

„Няма да давам обяснения на никой относно това, защо не съм избрал даден играч. Аз винаги избирам тези, които смятам, че са най-добри. Мога да говоря само за тях. Но за другите просто няма да се обяснявам. Нека те да си се притесняват. Като треньор, на мен ми остава да живея с отговорностите за взетите от мен решения”, сподели още той.

„Никой не знае какво точно се случва в главата ми, така че по-добре е да не отговарям на критиката отправена към мен”, завърши Луиш Фелипе Сколари.