Севиля изпусна Мурсия и Шампионската лига
Севиля изпусна Мурсия и Шампионската лига / netinfo
В мач от 34-я кръг на Примера дивисион Реал Мурсия и Севиля завършиха 0:0 и по този начин двата отбора си разделиха по една точка.

Мачът започна неприятно за домакините, след като още в 9-та минута бившият футболист на ЦСКА Абдер Кабус получи контузия и бе принудително сменен от старши треньора Хавиер Клементе.

В 12-та минута бе единственото опасно положение през първото полувреме пред вратата на гостите, когато след удар на Акуино се наложи Палоп да демонстрира своите качества и да улови топката.

В 31-та минута Навас подаде на Кейта, който стреля опасно, но топката мина встрани от вратата на стража на домакините Карини.

Осем минути по-късно Давид Прието стреля с глава, но уругвайският вратар се представи отлично и не позволи на гостите да му вкарат гол.

В 42-та минута Диего Капел отправи хубав удар по посока на вратата на Мурсия, но топката мина на сантиметри от дясната греда на Карини.

В 55-та минута бразилският нападател на Севиля Луиш Фабиано се възползва от грешка в отбраната на домакините и излезе очи в очи с Карини, след което стреля, но топката уцели лявата греда на вратата на Мурсия.

Пет минути по-късно Иван Алонсо стреля силно от пряк свободен удар, но топката мина над вратата на Палоп.

В 79-та минута Даниел Акуино отново имаше възможност да донесе победата за Мурсия, след като стреля прецизно от пряк свободен удар, но вратарят Андрес Палоп се справи чудесно и изби топката.

В последните секунди на срещата Фасио имаше възможност да донесе победата за Севиля, но ударът му с глава мина встрани от вратата на Мурсия.