Режат Нистелрой, пропуска края сезона
Режат Нистелрой, пропуска края сезона / netinfo
Глезенът на нападателя на Реал Мадрид Рууд Ван Нистелрой ще бъде опериран днес и най-вероятно ще отсъства до края на сезона, разкриват медиите в Испания.

Холандският национал не игра цял месец за Кралския клуб и се очакваше да се завърне в мача срещу Валенсия през уикенда, но се оказа, че състоянието му е по-сериозно от очакваното.

Ван Нистелрой се контузи в двубоя срещу Алмерия на 2 февруари, но игра срещу Бетис, Рома и Хетафе, преди да се установи, че той не може да продължи да играе с развилото се възпалението и ще се нуждае от едномесечна почивка.

Докторите от клиниката „Рубер” не се наемат да дадат точни прогнози за времето, необходимо за възстановяване след операцията, но най-оптимистичният вариант е, че голмайсторът може да се завърне в игра за последните четири мача от Примера дивисион, включително и Ел Класико срещу Барселона.

По-очакваният вариант е бившият нападател на Манчестър Юнайтед да се пропусне края на сезона и да се включи направо в подготовката на Холандия за Евро 2008.