Рангелов титуляр при успех над Лийдс
Рангелов титуляр при успех над Лийдс / netinfo
Димитър Рангелов игра цял мач при победата с 2:1 на неговия Енерги Котбус над Лийдс. Българският титуляр започна титуляр и остана до края на терена, той обаче не успя да покаже нещо запомнящо се.

Двата гола за „червено-белите” отбелязаха новото попълнение Ефстатиос Алонефтис в 15-та и Ервин Скела в 17-та минута и по този начин бързо осигуриха преднината на своя тим. До края на първата част германците диктуваха събитията на терена и доминираха над съперника.

След почивката обаче нещата коренно се промениха, като само две минути след началния съдийски сигнал Трезор Кандол се разписа и намали резултата на 2:1.

След попадението си футболистите на Лийдс имаха психологическо предимство и подемаха все по-чести атаки към вратата на Томислав Пиплица. Въпреки това след две необмислени постъпки срещу съдията Мануел Грефе предимството на англичаните значително редуцира, тъй като представителите на Лийдс в мача останаха само девет. Най-напред в 64-та минута Дъглас получи червен картон, след като напсува рефера, а малко след това Джърмейн Бекфорд напусна терена, тъй като оспори решение на Грефе.

Въпреки че имаха числено предимство играчите на Енерги не успяха да отбележат още един гол.

Другият български футболист в редиците на тима от Котбус Станислав Ангелов отново не взе участие в приятелския мач, тъй като все още не е получил жълтата си карта от Левски.