Радостин Стойчев: Матей и Владо бяха извънземни
Радостин Стойчев: Матей и Владо бяха извънземни / netinfo
Треньорът на Владимир Николов и Матей Казийски в Тренто и доскорошен помощник на националния селекционер на Русия Владимир Алекно в Динамо Москва Радостин Стойчев бе изумен от играта на България при победата с 3:2 над Русия.

„Коментарът може да бъде само от суперлативи за нашия отбор. Честно казано не бях толкова спокоен преди мача и не очаквах победа срещу непобедения досега тим на Русия, но нашите днес наистина направиха много добър, много силен мач”, призна Стойчев.

„Изключително концентрирани и амбицирани Матей и Владо, смятам, че не се нуждаят от коментар, просто бяха извънземни срещу блока на Русия.”

„Теди игра страхотно и аз съм много доволен специално за него, защото той имаше какво да доказва на руснаците и съм много доволен на неговата победа днес.

Пламен се включи добре и помогна на отбора.. Андрей най-силния си мач на това първенство. В центъра имахме малка слабост, определено Евгени не можа да играе добре, но важен е крайният резултат.

Гайдарски се отчете с една прилична игра, особено накрая в атака и със стабилен блок при високите топки.”

„Най важен е резултатът, който отваря реален шанс за класиране на Олимпиадата. Според мен тази победа е историческа, защото от доста време не бяхме били Русия, а те в момента наистина са много силни.”

„Тази победа е изключително важна за нас и за морала на момчетата, защото след загубата срещу Бразилия бяха малко обезверени, сега наистина си повярваха, че могат да победят всеки отбор.”

„Трябва да се концентрират доста добре за оставащите два мача, защото не трябва да има никакво отпускане и преди всичко много тактически правилно трябва да изиграят следващите два мача”, каза още Радостин Стойчев.