Радко Достанич напуска Славия, за да поеме ОФК Белград
Радко Достанич напуска Славия, за да поеме ОФК Белград / netinfo

Ратко Достанич, досегашен треньор на Славия, вече е начело на ОФК Белград, потвърди директорът на сръбския клуб Владимир Булатович, пише сръбският вестник “Данас”.

Бившият стратег на Обилич, Сартид и Цървена звезда и доскорошен треньор на Славия сменя на кормилото на ОФК Белград Слободан Кръчмаревич, който миналата седмица прекрати договора си с клуба по взаимно съгласие. “Наистина името ми досега многократно беше споменавано за треньор на ОФК Белград, но винаги нещо пречеше – или продължавах кариерата си в България, или...

И тогава, и сега ОФК Белград е предизвикателство, има традиции, има амбициозно ръководство, има и високи цели, което съвпада с моите намерения”, каза Достанич. Той подчерта, че е напуснал София преди всичко по семейни причини, но и защото Славия няма много големи амбиции. “Във футбола винаги се стремя към най-доброто, искам европейски предизвикателства, а това в Славия беше невъзможно, тъй като клубът е ориентиран изключително към младите сили и школата”, каза Достанич. Под негово ръководство Славия завърши есенния полусезон на шесто място.