Прийст Лодърдейл може все пак да играе за България
Прийст Лодърдейл може все пак да играе за България / netinfo
Най-високият българин, поне по паспорт - баскетболистът Прийст Лодърдейл може все пак да облече националния екип на България, каквато всъщност бе целта на снабдяването му с български документи по времето, когато играеше за ЛукОйл Академик.

Асистентът на старши треньора на представителния ни състав Пини Гершон – Тити Папазов потвърди, че има вероятност да пътува за Китай, където в момента се подвизава Пи Ел и да се увери лично дали 222-сантиметровият исполин, който не се слави като почитател на дисциплината е във форма.

„Трябва ни още информация за представянето на Лодърдейл в местния шампионат, но напълно сериозно обмисляме възможността да го повикаме, ако може да бъде полезен на националния отбор”, коментира за Гонг Тити Папазов, който вчера изгледа финалния пети сблъсък за титлата в Гърция между Панатинайкос и Олимпиакос.

Селекционерът Пини Гершон и помощниците му ще могат да се възползват от услугите само на един американец за даден мач от предстоящите евроквалификации според правилата на ФИБА-Европа.

Друг от вариантите е плеймейкърът Родерик Блекни, който се отнесе несравнимо по-сериозно към българския си паспорт и вече игра за националния ни отбор миналото лято в допълнителните евроквалификации под ръководството на Тити Папазов.

Преди време старши треньорът Гершон пък разкри, че се обсъждат и други възможности за натурализиране на баскетболисти.