Павел Недвед: Заради Ювентус отказах на много
Павел Недвед: Заради Ювентус отказах на много / netinfo
След шест сезона в Ювентус, Павел Недвед разкри в интервю за La Gazzetta dello Sport, че има намерение да остане поне още година в „Старата госпожа”. Решението му е продиктувано и от факта, че отборът успя да се завърне в Серия А за следващия сезон.

„Вече съм на 35, но продължавам да обичам футбола и не мога да се откажа. Имам още какво да свърша тук – отборът трябва да стигне до Шампионската лига”, заяви халфът.

„За съжаление или за щастие футболът се играе за пари, особено когато става въпрос за работа. Всяка година моят агент ми представя все нови и нови предложения, а през този трансферен прозорец бяха изключително интересни от предишните. Затова и се замислих, но няма да коментирам предложението на Интер”, каза още Павел Недвед.

Футболистът сподели, че решаващи за неговото решение са били приятелските отношения с близки хора и партньори, както и с ръководството на „Старата госпожа”: „Щастлив съм в Ювентус.”

Колкото до предстоящия сезон на тима в Серия А Павел Недвед сподели: „Шампионатът ще бъде много интересен. Ние отново сме в свои води. За всички проблеми в италианския футбол Ювентус плати най-високата цена, затова се надявам, че реваншът ще е на терена.”