Мъри: Забравете дрим тима, започваме отново
Мъри: Забравете дрим тима, започваме отново / netinfo
Наставникът на Левски Станимир Стоилов бе гост в предаването Спортно шоу Гонг по Дарик, където говори за изминалата подготовка на сините, както и какви са целите пред тима през този сезон.

Специалистът сподели, че гради изцяло нов тим, който се надява да задмине успехите на Дрийм тима, който вече е в историята.

„В общи линии съм доволен от старанието и желанието, което показаха футболистите по време на подготовката. Има моменти обаче, в които трябва да бъдат по уверени в себе си и във възможностите си”, коментира наставникът на Левски.

„На вратата, както и в защитя няма особено големи промени. Мога да кажа за Митрев, че очакванията към него са доста големи след мача с Челси и това все още го държи под напрежение. Проблемът в отбрана дойде от Бензукан, който пропусна голяма част от подготовката ни заради травмата, а той е футболист, на който много разчитам”

„В халфовата линия Дарко Тасевски си извоюва титулярното място с представянето си през изминалия сезон. Гласувах доверие и на Миро Иванов и всичко зависи от него дали ще е в отбора. Лъчо Балтанов също се представи не лошо”, продължи специалистът.

Стоилов изрази съжаление за напускането на Седрик Бардон, като според него това е последното парче в пъзела, което трябва да открие.

„Седрик Бардон е пъзела, който трябва да разреша. Възможно е в определени мачове да променяме схемата. Трябва да намерим втори нападател или централен такъв. Ники Димитров си повярва след пробния период в Арсенал. Казвам това в положителния смисъл на думата. Той е футболист на много високо ниво. Неговите качества обаче си личат в европейските мачове, в България му е малко трудно към този момент”, каза Стоилов.

„Няма вече Дрийм тим. Левски започва да гради тим. До лятото трябва да изградим този отбор. Имаме едно или две парчета, които трябва да наредим. Това го имаше и в предишния отбор. Последния който запълни пъзела тогава беше Бардон. В момента пак търсим нещо подобно”

„Фланелката на Левски задължава победа, раздаване и футболистите трябва да разберат това и във всеки мач да дават всичко от себе си. Ако го правят и нещата не се получават значи трябва да търсим проблема някъде другаде”, сподели още младият специалист.

„Задачите в Левски са едни и същи, но най важното в момента е да се изгради отбор, който играе добър футбол. Резултатите идват постепено. За да се наложим в България трябва да играем атакуващ футбол.”

Стоиловт също допълни, че освен изненадан от трансфера на Домовчийски в Херта, е останал и малко разочарован.

„Трансферът на Домовчийски стана изненадващо и до някъде обърка нашите стратегии и идеи. Затова казвам, че едно парче не е наместено добре. Ако трансферът се осъществи ще бъде добре и за Левски и за футболиста. Личното ми мнение беше Домовчийски да остане в тима. Желанието му обаче беше да игра е в Херта. Все пак се надявам да успее. Неговите мениджъри също не подходиха коректно спрямо мен”, продължи наставникът на Левски.

„Колкото до Седрик, той сам изяви желание да напусне Левски веднага след завръщането си от Франция. Левски дълго ще си спомня за Бардон. Той даде мнго на отбора.Има разговори за подновяването на договора на Томашич. До края на месеца ще стане ясно. Ако не се стигне до договор е твърде възможно младите да получават повече шанс за изява от него”, допълни той.

„Нормално е хората да поставят високи изисквания и аз искисквам същото от моите футболисти. Привържениците ни тррябва да имат повече търпение. Левски има нужда от тях. Отборът е все още на Балканите, докато нашите фенове отдавна са в Европа. Отказах на България защото много държа Левски. В мачовете с Тампере видях любовта на хората и не исках да ги разочаровам. Ще бъде добър атестат за този отбор, ако успее да спечели Купата и Суеркупата на България. Така започна и предишния отбор.Каня привържениците ни на Герена, за да видят първата продукция на този тим. И да продължат да подкрепят отбора, както разбира се е било и до този момент”, завърши Мъри Столилов.