Меси: Благодаря на Барса
Меси: Благодаря на Барса / netinfo

Звездата на Аржентина Лионел Меси благодари на своя клуб Барселона за разрешението да играе на олимпийските игри в Пекин.

Меси е с основен принос за олимпийската титла на Аржентина в Пекин, а първото му изявление, след като се окичи със златния медал бе именно да благодари на Барселона.

"Благодаря на Барселона, че се отнесе толкова добре с мен и ми позволи да дойда тук", каза Меси след победата над Нигерия с 1:0 на финала.

Участието на Меси на Олимпиадата бе под въпрос до последно, след като от Барселона първоначално отказваха да пусна играча в Пекин. Барселона дори се обърна към Спортния арбитражен съд, който отсъди в полза на каталунците, но въпреки това от Барса позволиха на Меси да остане с националния отбор на Аржентина.

"Искам да благодаря и на старши треньора на Барселона Пеп Гуардиола. Той направи много хубав жест към мен и сега мога да говоря с него като олимпийски шампион с олимпийски шампион", каза още Меси, като намекна за златния медал на Гуардиола от игрите в Барселона през 1992 година.