Локомотив Мездра взе чешки футболист
Локомотив Мездра взе чешки футболист / netinfo
Локомотив (Мездра) подписа двугодишен договор с чешкия ляв халф-бек Иржи Ленко, съобщи сайтът на новия член на "А" група.

Играчът е роден на 29.04.1985 г. в гр. Хрусовани над Евишовку. Започва кариерата си във ФК Мирослав (Чехия), а през 1999 г. преминава в аматьорския тим на Рапид (Виена).

По време на петгодишният си престой в аматьорската дивизия, Ленко записва 50 мача и 6 гола. През 2004 г. е привлечен в професионалния тим на Рапид, но с екипа на „зелено-белите” има само 2 мача.

През 2005-та следва трансфер в Капфенберг, където играе в 12 мача и отбелязва 1 гол. Отборът на Бърно е следващата спирка в кариерата на 23 годишният защитник. За дублиращия отбор (Бърно Б), той записва 12 мача. През сезон 2006.07 играе е екипа на Унион (Перг).

Идва от първодивизионния австрийски клуб Суперфунд - Пашинг, който миналия сезон участваше в турнира за Купата на УЕФА и в които се подвизава бившият халф на ЦСКА босненският национал Сергей Якирович.

Ленко е висок 177 см. и тежи 73 кг. Той заедно с другото ново попълнение Фаусто игра в контролата срещу ЦСКА (София) на 14-ти май и с изявите си в нея впечатли треньорският щаб на „железничарите”.

Това е четвъртият трансфер за Локомотив след края на първенството в Западната „Б” група, като договори подписаха нападателите Михаил Аврионов и Фаусто и халфа Владислав Романов.