Ливърпул може да се раздели с Торес заради дълга
Ливърпул може да се раздели с Торес заради дълга / netinfo
Разтърсваният от вътрешни проблеми клуб, поне що се отнася до собствениците на клуба Джордж Жилет и Том Хикс, ще трябва да се справи със сериозната задача да погаси кредита си в размер на 31,5 милиона паунда в срок от една година, съобщава британското издание The Times.

В противен случай, съществува вариантът нападателят на тима Фернандо Торес да бъде спешно продаден. За покупката на испанеца през миналото лято клубът изтегли заем от 2,8 милиона паунда за срок от 18 месеца с 9 процента лихва.

Едновременно с това шефовете на тима се обвързаха в писмен вид с банката, че трябва да изплатят и вече дължимите суми, които възлизат на 31,5 милиона, с края на същия срок.

На 25 януари Том Хикс и Джордж Жилет приключиха успешно сделката по рефинансирането на кредита, който вече е в размер на 350 милиона паунда. В този пакет обаче са били включени и Фернандо Торес и Райън Бабел, които в случай на неизпълнение на договора от страна на Ливърпул към банките, могат да бъдат продадени, за да се погаси част от дълга.