Левски отпадна от Борисовски завод за автотракторно електрооборудване
Левски отпадна от Борисовски завод за автотракторно електрооборудване / netinfo
В мача реванш от третия квалификационен кръг на Шампионската лига Левски завърши 1:1 като гост на БАТЕ Борисов и записа един от най-срамните си моменти в своята история. С общ резултат 2:1 белорусите се класират за груповата фаза на най-престижният клубен турнир.

Отборът на Левски се представи доста комично и въпреки че игра повече от едно полувреме с човек повече не успя да стигне до победата, която щеше да класира „сините” за груповата фаза.

Вицешампионите на България първи имаха шанс да открият резултата, след като във 2-та минута Николай Димитров стреля от въздуха, но право в тялото на футболист на БАТЕ.

В 14-та минута след центриране от пряк свободен удар в наказателното поле на Левски Сосновски с глава прокара топката между краката на Киш за 1:0.

Левскарите веднага се опитаха да изравнят резултата и в 21-та минута Мирослав Иванов изведе Николай Димитров в чудесна позиция сам срещу вратаря на БАТЕ, но Хутор се намеси и изби топката.

В 38-та минута Зе Соарес пусна към Миланов в наказателното поле на БАТЕ, след което Лихтарович изби топката с глава, но Гаджев с хубав удар от границата на наказателното поле изравни резултата.

Четири минути по-късно Ближнюк влезе грубо на Киш и получи втори жълт картон.

В 48-та минута Ближнюк влезе грубо на Киш и получи втори жълт картон, като по този начин БАТЕ Борисов доигра мача с човек по-малко.

Следващото опасно положение пред вратата на домакините бе едва в 74-та минута, когато Гаджев шутира, но Хутор изби топката в корнер.

В 80-та минута Георги Христов стреля слабо от въздуха и Хутор улови топката без проблеми.

В края на мача левскарите играха много слабо, а футболистите на домакините имаха възможност да стигнат и до победата в продълженията на мача, но в последните секунди Киш изби опасен удар на Стасевич.