Левски: Чакаме червените да ги победим! ЦСКА: Бием ги повече и говорим на полето
Левски: Чакаме червените да ги победим! ЦСКА: Бием ги повече и говорим на полето / netinfo

Трети епизод на волейболната вечна битка Левски Сиконко – ЦСКА от ½-финалните плейофи на родната Суперлига е утре от 17:15 часа в залата на сините в кв.Люлин. Зала „Сиконко” приема дербито, в което момчетата на Мартин Стоев нямат право на грешка. ЦСКА води в серията с 2:0 победи и се нуждае само от едни успех, за да се класира на финала. Само в лагера на Левски Сиконко имат здравословни проблеми. Тодор Алексиев изкълчи глезен на мача в неделя и проблемното место е подуто. Националът не е сигурен титуляр утре, като в деня на мача ще се реши дали да играе на инжекции.

 

Гонг потърси двама от участниците утре в дербито. Теодор Богданов – младият център, който намери място в разширения състав на националния отбор и Иван Колев – червения талант и коз на Александър Попов.

 

Теодор Богданов: „Готов съм на 100% за дербито утре. Ще изляза с много голямо желание в мача. На всяка цена ще търсим победа. Очаквам наш успех, нямаме право на грешка. Надявам се да се стигне до пети мач. Дано покажем по-добра игра от ЦСКА. Може би във втория мач имаше известна доза подценяване от наша страна и в тайбрека не издържахме. Левски – ЦСКА си е истинско дерби. Не знам защо при нас този сезон не се получава добра игра срещу тях и те ни водят с 6:1 победи от началото на сезона.  Момчетата си говорим и Мартин ни говори. Трябва да наблегнем на тактическите указания на треньора. На теория знаем всички, трябва да го покажем и на практика. Ясно е, че утре ще бъдем напрегнати защото ЦСКА ни води в серията с 2:0 победи, но не виждам какво ще ни попречи да бием, плюс това ще бъдем спокойни, защото ще бъдем в нашата си зала. Чакаме да дойдат червените, готови сме за битката!”

 

Иван Колев: „Предните два мача бяха доста тежки и вчера отпочинахме. Все още се възстановяваме. Нямаме проблеми с тима. Утре ще е много трудно, защото сините нямат право на повече грешки и ще хвърлят всичко от себе си.очакваме го и сме подготвени. Хубав мач ще стане. На 100% сме готови и дано още утре се класираме за финала. Още по време на втория мач в неделя и след това обсъдихме, че допускаме много лични грешки и когато ние спряхме да грешим, ги бихме. Ще ограничим простите елементарни грешки от наша страна. Познаваме се страшно добре, изиграхме седем мача този сезон. Няма с какво да се изненадаме. Левски си е Левски и е по-различно да играеш срещу него. По-различното е, че тази година ги бием повече. Надявам се един мач само да определи финалиста от нашата двойка. Няма какво да им кажа преди мача, защото ние говорим на полето в играта си! Първия полусезон ги бихме в зала „Сиконко” и то с 3:0 гейма. Фактора домакинство не е толкова важна при нас със сините”.