Клуж отряза крилата на Рома, перфектен старт за Челси
Клуж отряза крилата на Рома, перфектен старт за Челси / БГНЕС
Клуж поднесе най-голямата изненада на старта на груповата фаза от Шампионската лига и победи Рома насред Италия с 2:1. Румънският шампион дебютира в най-силния европейски клубен турнир по перфектен начин, като отряза крилата на „римските орли” в среща от група А. С този свой успех Клуж може да се надява на нещо по-сериозно в лигата на най-добрите, където ще се бори още с Челси и Бордо.

Бившият играч на ЦСКА и Литекс Еуген Трика игра до 67-та минута за Клуж, който в следващия кръг приема Челси. Рома пък продължава разочароващото си представяне, както в Серия А, така вече и в Европа.

Рома поведе в 17-та минута, когато Панучи засече с глава центриране на Де Роси. Само десет минути по-късно обаче Хуан Кулио изравни с точен шут извън наказателното поле. Отново аржентинецът вкара за 2:1 в полза на Клуж в самото начало на второто полувреме, в 49-та минута, със страхотно воле. Въпреки опитите на Лучано Спалети да промени нещата на терена, пускайки в игра Тоти и Монтела, Рома не успя да обърне резултата и в крайна сметка трябваше да се примери с поражение.

На „Стамфорд бридж” ситуацията бе напълно различна, като в мач, лишен от драма, Челси победи с 4:0 Бордо. „Сините” бяха по-добрият отбор на терена през всичките 90 минути и нито за миг не оставиха съмнение в чии ръце ще се озоват трите точки. Лампард, Джо Коул, Малуда и Анелка се разписаха във вратата на французите, които с нищо не застрашиха вратата на Петър Чех.

В следващите срещи Бордо приема Рома в мача между двата тима, претърпели поражение в първия кръг на група А в Шампионската лига.