Йовов: Ядоса ме поведението на съдията в един приятелски мач
Йовов: Ядоса ме поведението на съдията в един приятелски мач / netinfo
Футболистът на Левски Христо Йовов призна пред Гонг, че се е ядосал на съдията Ханс Сорчек по време на контролата с Корона Киелце в събота. Тогава нападателят бе изгонен от терена заради остра реплика.

„За първи път в дългата ми кариера се случва рефер да обижда футболист. За мен това не е нормално и затова не се сдържах. Ако мачът бе сериозен, нямаше да реагирам. Още по-неприятното е, че в една приятелска среща се случват такива неразбирателства”, каза „Бижутера”. Той заяви, че отмяната на негов гол преди неприятната случка не го е ядосала. „Нямаше как да преценя, дали съм точно в засада или не. Това не повлия по никакъв начин на реакцията ми след това. Преди изгонването на Ричи имаше фаул срещу мен, който съдията не отсъди и тогава може би се навързаха нещата и аз се изнервих”, призна Йовов.

След случката Йовов и Ричард Еромоигбе бяха смъмрени от старши треньора Станимир Стоилов и изпълнителния директор Наско Сираков. Таранът на „сините” обаче смята, че всеки трябва да носи последствията си. „Нормално беше да ни се скарат. Ние не постъпихме правилно. Каквото и да става, ти трябва да улесниш работата на своите съотборници. Като ги оставиш с човек по-малко, на тях ще им е много по-трудно. Но ние реагирахме по този начин може би именно заради това, че подобно нещо се случи в приятелска среща”, каза още нападателят на българските шампиони.

Йовов сподели, че атмосферата в отбора е добра и всичко е наред. „Има настроение. Когато правиш нещо с желание, всичко става по-лесно. Това е така не само във футбола. Аз изпитвам удоволствие в Левски, в тренировките с отбора, в мачовете. Затова отделям повече време”, разказа нападателят, разплакал Фабиен Бартез.