Фъргюсън: Какво е това отношение, едните празнуват, другите…
Фъргюсън: Какво е това отношение, едните празнуват, другите… / netinfo
Мениджърът на Манчестър Юнайтед Алекс Фъргюсън е възмутен от неравната ситуация, в която е поставен неговият тим и конкурентът в борбата за титлата Челси.

В последния кръг червените дяволи играят срещу Уигън, а сините от Лондон срещат Болтън, като и двата съперника на фаворитите вече се спасиха от изпадане и на практика не играят за нищо.

Фъргюсън смята, че не е справедливо опонентът на Челси да празнува цяла седмица, докато футболистите на Уигън се подготвят на пълни обороти и сипят закани по адрес на Юнайтед.

„Всички питат, дали Уигън ще играе срещу нас на максимума на възможностите си, а никой не попита, дали Болтън има мотивация”, каза сър Алекс.

„Това е интересно - има различно отношение, защото играчите на Уигън излизат и казват, че искат да победят Ман Юнайтед. Когато чуеш нещо за футболистите на Болтън, това е, че са празнували цяла седмица. Това е изумително, има разлика в отношението.”

„И двата отбора се спасиха и си починаха. И двата тима се намират в уютна позиция, но едните могат да празнуват, а за другите най-важното е, че ще играят срещу Манчестър Юнайтед”, възмутен е Фъргюсън.

Двата претендента за титлата имат равен брой точки, но червените дяволи са с по-добри показатели и ако спечелят гостуването на Уигън стават шампиони, докато Челси трябва да бие у дома Болтън и да се надява на неуспех на Юнайтед.