Дел Пиеро вкара два, стана голмайстор на Калчото?
Дел Пиеро вкара два, стана голмайстор на Калчото? / netinfo
Нападателят на Ювентус Алесандро Дел Пиеро почти си осигури голмайсторската титла в Серия А, след като вкара два гола при равенството 3:3 срещу Сампдория като гост в последния кръг на Калчото.

Дел Пиеро събра 21 гола и изпревари съотборника си Давид Трезеге, който отбеляза третото попадение за Юве на стадион Луиджи Ферарис и общо негово 20-о през сезона.

Капитанът на Старата госпожа може да бъде застигнат на върха, ако третият претендент за реализаторския приз – Марко Бориело, който до момента има 19 гола, вкара два пъти в утрешното гостуване на Дженоа на Аталанта.

Ювентус поведе срещу Самп с 2:0 само за 16 минути с голове на Дел Пиеро и Трезеге от дузпа. В 22-ата Антонио Касано намали за домакините, а в 39-ата Маджо изравни за 2:2.

Касано можеше да направи обрата пълен в последната минута на първата част, но пропусна да вкара от 11-метров наказателен удар.

Дел Пиеро даде нова преднина на Юве в 65-ата минута, когато гостите за втори път в мача получиха право да изпълнят дузпа, а Винченцо Монтела фиксира крайното 3:3 в 80-ата минута.

Ювентус завърши на трето място в Серия А в сезона след завръщането си в елита и през лятото ще се впусне в третия квалификационен кръг на Шампионската лига. Сампдория е на седмо място и се класира за Купата на УЕФА. Останалите двубои от последния кръг са в неделя.