Дайте три дни почивка на народа!
Дайте три дни почивка на народа! / netinfo
Дори адската жега и пожарите не могат да извадят властта от традиционното и дебилно състояние. С всеки следващ ден става все по-горещо, но отговорните фактори въртят като развален грамофон плочата със съвети от соцвремето – пийте повече течности, носете широки дрехи и бели шапки. Новото е, че ще разхлаждаме релсите. От което, по-хладно ще им стане само на релсите.

Като капак на невинните столичани им дойде безумието с блокадата на града заради безинтересно колоездене! Само сериозно слънчасал идиот може да затвори входа и изхода на магистрала преди уикенда в отпускарски сезон. А после да залости половината град в събота и неделя, така че от центъра до летището да пътуваш няколко часа. Ако нямаш климатик си пътник, ако имаш си пациент на уши-нос-гърло.

Така всички намразват колоезденето. А то е прекрасен спорт. Но бг шефовете му направиха такава антиреклама, че и Ланс Армстронг да върти педали у нас, пак ще го псуват. Трябвало да е в Несебър, ама някой го преместил в София състезането. Защо? Заради кинти, естествено. Девизът пак е да го духат бедните. Да духат, докато се разхлади.

А ще се разхлади някъде около сряда или четвъртък, казват метеоролозите. Дотогава. Властта, дето ни блокира в жегата, няма ли да измисли нещо за народа си? Татковината ни тотално не е подготвена за подобни жеги. Коли и къщи масово не са климатизирани. Да не говорим за работни места. Особено в провинцията. Сиеста няма. Има я само в нормалните горещи страни. Там хората спят от 2 до 5, не работят. Живеят вечер. На хлад. У нас си е като в социализма. Бабите тичат за хляб и домати на обяд, тогава им дават и пенсиите. Младите бачкат пак по това време.

Какво толкова ще стане с държавицата ни, ако правителството поне веднъж вземе спешно и умно решение – тези понеделник, вторник и сряда стават неработни, заради жегата! Съботи за отработване, дал Господ. Няма ли да е това поне малко радост за онези, дето само духат. За да усетят хлад. И грижа от властта. За нея някои поне са гласували. За разлика от въпроса да бъдем ли домакини на юношеско колоездене. Три дни, толкова ли е много?!