Букмейкърите губят, ако Англия стане шампион
Букмейкърите губят, ако Англия стане шампион / netinfo

Най–голямата британска букмейкърска къща – Уилям Хил, очаква новият световен шампион по футбол да е един от 8-те отбора, които оглавяват списъка със залагания.

Това каза в специално интервю за предаването "Портфейл" на Дарик Рупърт Адамс от отдел "Връзки с обществеността и медиите" в Уилям Хил.

Фаворитите са Бразилия, Валикобритания, Германия, Аржентина, Италия, Франция, Испания и Холандия.

Най–голямата сума, постъпила в Уилям Хил до момента, е в размер на 15 000 британски лири , заложени на отбора на Великобритания.

С Рупърт Адамс разговаря Цветана Минкова.

Кои са фаворитите при залаганията за световното първенство по футбол в Уилям Хил?

Към момента фаворитът за купата е Бразилия. Веднага след тях се нарежда отборът на Англия с коефициент 6:1. Предполагам, че това е изненада за много хора извън Великобритания, но вероятно поради факта, че сме във Великолбритания, за този отбор са постъпили много пари и това го прави втори по значение. В същото време, ако видите класацията на ФИФА, най–вероятно няма да очаквате, че именно Англия ще бъде фаворит.

Как изглежда останалата част от списъка с фаворити?

На трето място е отборът на държавата домакин – Германия. Смятам, че държавата домакин по принцип има много добри шансове на световно първенство. Очакваме да се справят доста добре. Техния коефициент е 7:1. Веднага след това се нарежда отборът на Аржентина – 8:1 – много добър отбор, с добри шансове, следва Италия – 9:1, Франция – с 12:1 и Испания – 14:1, същият е и коефициентът на Холандия – 14:1. Отборите на всички тези държави са съставени от много добри играчи, всички те имат много добри шансове и ако залагах, парите ми определено щяха да отидат при тях.

Какво е общото количество пари, заложени на първата държава във вашия списък?

Зависи. Най–големият залог, който получихме, беше за 15 000 лири, че Англия ще стане световен шампион. Очакваме в рамките на целия шампионат, по целия свят за мачове за Световната купа да бъдат заложени около 1 милиард британски лири. Най–големият залог за Бразилия е за 10 000 лири. Като цяло обаче, ще изгубим пари, ако Бразилия спечели световното по футбол. Точните цифри се променят с дни и дори с часове. Така че те са фаворитите, защото отборът им е добър, но и защото вярваме, че имат голям шанс за печалба. Първите два отбора в нашия списък на залагания са източник на големи загуби за нас – ако Бразилия или Англия спечелят, цялата букмейкърска индустрия във Великобритания ще изгуби пари. Това е един от рисковете на този вид хазарт.

Какво ви изненада при залаганията тази година?

Не много неща. Общо взето, не се случи нищо неочаквано. Например знае се, че Бразилия е най–добрият отбор – до последния играч в него. Затова се очаква да са фаворити. Вероятно е леко изненадващо, че на Англия са заложени толкова много пари на този етап, защото най–добрият им играч – Уейн Рууни, е контузен и не е изключено изобщо да не играе на Световното. Затова сме леко изненадани от факта, че парите, заложени на отбора на Англия, са толкова много. Всичко останало в много голяма степен отговаря на очакванията ни. Но нещата се променят буквално с минути и оттук нататък ни предстои да видим как ще варират тези цифри.

До кой момент могат да се правят залаганията за всеки мач?

Докато се играе всеки от мачовете, ще приемаме залози за него. Затова например през първите 50 минути на срещата Англия - Парагвай ще можете да залагате на резултата.

В каква степен списъкът, с който разполагате за най–големи фаворити, отговаря на резултатите, които ще бъдат реални след края на световното по футбол?

Очевидно залагането е построено така, че да покаже кои са отборите с най–големи шансове. В същото време има много хора във и извън Великобритания, които имат много ясна идея за това, какво ще се случи. Ако те вярват, че Бразилия ще спечели, очевидно този отбор е техен фаворит. Затова смятам, че е най–вероятно победителят да бъде един от 8-те първи в списъка. Когато домакин на световното първенство е страна от Европа обикновено шампион става европейски отбор. Виждате, голям брой от тези отбори са европейски, с изключение на Бразилия и Аржентина, за които всички знаем, че са най–силните на всички времена. Така че напълно обосновано е да очакваме световният шампион да е от една от тези 8 държави.