Британското правителство увеличи бюджета за сигурността на Лондон 2012
Британското правителство увеличи бюджета за сигурността на Лондон 2012 / netinfo
Британското правителство и лондонската полиция обявиха допълнителен бюджет за сигурността по време на Олимпийските игри през 2012 година в размер на 238 милиона лири, който е допълнение към основния бюджет от 600 милиона лири.

Олимпийският министър Теса Джоуъл излезе с писмено министерско съобщение до Британското правителство, в което е представен детайлно бюджетът за Игрите. В него тя заявява, че не е смятала, че може обявения през март месец предполагаем бюджет от 9,325 милиарда лири да бъде достигнат.

Допълнителните средства по сигурността на олимпийските игри са взети от бюджета за „непредвидени случаи”, който е 2,247 милиарда лири. От него остават 2,009 милиарда лири. Джоуъл каза, че ще докладва пред правителството на всеки шест месеца за изразходването на средствата.

„След месеци внимателно изследване установихме, че имаме финансовите средства да построим инфраструктурата и арените за едно невероятно олимпийско лято, което да остави богато спортно наследство на един от най-ощетените в това отношение райони”, заяви Джоуъл.

Конструкцията започва догодина върху 202 хектара земя в Източен Лондон, където ще бъде олимпийският парк. Построяването му ще струва 1,942 милиарда лири. Паркът ще бъде дом на олимпийския стадион, водния център, колодрума, залите за фехтовка, баскетбол, хандбал, терена за хокей на трева, олимпийското село и пресцентъра.

Бюджетът за тези съоръжения е 1,171 милиарда лири. Организаторите на Лондон 2012 имат и отделен оперативен бюджет от 2 милиарда лири, събран от спонсори, телевизионни права и търговия със сувенири и билети.